WOZ-waarde opvragen

WOZ-waarde opvragen: het is binnen de Wet Waardering Onroerende Zaken (Wet WOZ) mogelijk om via een speciaal verzoek de WOZ-waarde op te vragen en een nieuwe beschikking te ontvangen. De WOZ-waarde opvragen kan vaak alleen schriftelijk. Met deze voorbeeldbrief kunt u een beschikking opvragen, waardoor WOZ-Adviseurs alsnog voor u bezwaar kan indienen. Heeft u vragen? Wij staan voor u klaar: klantenservice@wozadviseurs.nl .
 
De WOZ-waarde opvragen is interessant in de volgende situaties:
1. U wilt bezwaar maken, maar de 6 weken bezwaartermijn is verlopen. Dat kan zich voordoen in dit lopende jaar, maar ook voor de afgelopen jaren. Om een nieuwe beschikking in deze situatie te kunnen opvragen moet er sprake zijn van een mede-eigenaar of mede-belanghebbende. Ondanks dat de bezwaartermijn is verlopen kan via de mede-eigenaar/belanghebbende en de nieuwe beschikking alsnog bezwaar worden gemaakt.
 
2. U heeft een woning uit een erfenis of door een schenking verkregen. Ook in dit geval is het opvragen van de WOZ-waarde interessant om teveel belasting betalen te voorkomen of terug te draaien.

3. Na een bezwaar of beroep is uw WOZ-waarde verlaagd. Uiteraard wenst ook voor voorgaande een lagere WOZ-waarde.
 
4. U heeft een woning gekocht en de koopprijs is lager dan de WOZ-waarde. Het jaar na de aanschaf dient u bij de inkomstenbelasting de te hoge WOZ-waarde te gebruiken. Om dit te voorkomen of om alsnog een correctie te kunnen opgeven bij de belastingdienst dient een beschikking op eigen naam aangevraagd te worden.


Na het opvragen van de WOZ waarde van uw woning
Indien u na ontvangst het verslag graag wil doornemen met één van onze adviseurs of u heeft gemerkt dat de WOZ-waarde veel te hoog is, dan bent u van harte welkom bij WOZ-Adviseurs.

Direct aanmelden
 

 

Gratis Aanmelden

Tip een vriend over onze diensten