In meer dan 200 gemeenten stijgt de ozb te hard

In de helft van de gemeenten is de OZB voor woningeigenaren sinds 2009 met meer dan de landelijke norm van 15 procent gestegen. 68 gemeenten gingen zelfs boven het dubbele van die norm, 30 procent. 

Het is bekend geworden dat veel gemeenten de OZB sneller laten stijgen dan met minister Plasterk van Binnenlandse Zaken is afgesproken. Dat blijkt beslist geen incident te zijn. Sinds 2009 zou de OZB in gemeenten niet meer dan 15 procent gestegen mogen zijn. Maar het landelijk gemiddelde ligt op 16,5 procent, rekende Vereniging Eigen Huis uit.
 
De drie gemeenten waar de stijging de afgelopen jaren het grootst is zijn het Brabantse Gemert-Bakel (170%), het Brabantse Heumen (94%) en het Gelderse Lingewaard (81%).
Lingewaard voerde de lijst van snelste stijgers aan, Gemert-Bakel viel die twijfelachtige eerder te beurt. Opvallend genoeg is de stijging in Heumen vrij constant, en schommelt tussen de 12 en 27 procent per jaar. Bezwaar maken tegen deze buitensporige handelswijze van gemeenten wordt geadviseerd.

Gratis aanmelden voor een lagere WOZ-waarde
 

WOZ-bezwaar makenHuis gekocht | Erfbelasting | WOZ-waarde opvragen | WOZ beroep

 

 

Gratis Aanmelden

Tip een vriend over onze diensten